Foodblog: 3-gangen diner bij Brasserie Ome Bernard aan de Verwersstraat

We lopen door de Verwersstraat waar de sfeervolle kerstverlichting al brandt. We zijn te gast bij Brasserie Ome Bernard, waar we warm welkom geheten worden door de gastheer van vanavond. Ome Bernard is een klassiek restaurant met een gezellig huiskamersfeer, waarbij gastvrijheid, gezelligheid en kwaliteit centraal staan. We nemen graag de proef op de som en schuiven vanavond graag aan bij Guus, de eigenaar van dit sfeervolle zaakje dat inmiddels al ruim 10 jaar te vinden is in het centrum van Den Bosch.

We zijn vanavond te gast bij de sfeervolle brasserie ome bernard in de verwersstraat! 

Brasserie Ome Bernard is is gevestigd zijn de Verwersstraat, midden in de bruisende Bossche binnenstad. Bij de Bosschenaren ook wel bekend als de “PC Hooftstraat” van de stad.

Terwijl we plaatsnemen aan een sfeervol tafeltje aan het raam, met uitzicht op de Verwersstraat, zien we het winkelende publiek voorbij lopen. De zaak wordt langzaam steeds drukker en voor een dinsdag wordt het gezellig gevuld. Je voelt dat hier veel vaste gasten zijn en we zien dan ook een aantal stamgasten genieten van een goed gesprek en biertje aan de bar. 

Bij Ome Bernard worden veel klassiekers geserveerd, maar hebben ze ook heel wat spannende gerechten op de kaart staan. Hierdoor is er voor ieder wat wils. Je hebt hier de mogelijkheid om voor €33,95 een drie-gangen menu te bestellen, waarbij je een ruime keuze hebt uit diverse gerechten. Op de uitgebreide menukaart zien we bekende klassiekers als zeetong of entrecote, maar ook wildspecialiteiten. Voor- en hoofdgerechten met een Oosters tintje ontbreken zelfs niet aan de opties die behoren tot ons menu. 

Het leuke van dit concept is dat je voor een vaste prijs drie gangen van de menukaart mag kiezen. Zo weet je vooraf wat je kwijt bent aan je eten en is dit concept ideaal voor bijvoorbeeld etentjes met grote groepen, personeelsuitjes of familiediner.


Ome Bernard heeft een warm en traditioneel interieur, waar je je meteen thuis voelt. Een gemoedelijke sfeer met gezellige hoekjes. Maar loop je door, verbaas je je over de grootte van dit restaurant. 

een Grote zaak, maar door de kleine ruimtes voelt het heel knus!

We zijn deze avond met zijn drieën te gast bij Ome Bernard. Mijn eerste tafelgenoot kiest vooraf een Beef Teriyaki. Naast de malse beef wordt dit voorgerecht geserveerd met heerlijke gewokte Oosterse groenten en noodles. De noodles zijn stevig en zijn afgeblust in Teriyakisaus.  Dit is een goed begin van de avond! 

Dit smaakt naar meer!

Het tweede voorgerecht is een klassieke steak tartaar. Deze wordt geserveerd met kappertjes, augurk, sjalotjes en peterselie. Hierbij wordt truffelmayonaise en een krokantje van Parmezaanse kaas gepresenteerd. Om het gerecht helemaal compleet te maken ontbreekt ook een gepocheerd eitje niet. Het is een rijkje portie die niet alleen prachtig opgemaakt is, maar ook verrukkelijk smaakt.  

Het vlees is goed op smaak en mooi zacht. Het eigeel is nog mooi zacht waardoor het heerlijk samengaat met de andere componenten op het bord. 

Als liefhebber van vis is mijn oog op de Sashimi gevallen. Een mooi opgemaakt bord verschijnt voor mij op tafel waar zowel zalm als tonijn klaarliggen om met stokjes gegeten te worden. “Het liefdevolle echtpaar” zoals de menukaart beschrijft, is een combinatie van zalm en tonijn en wordt geserveerd met gember en wasabi, wakame en sojasaus. Vers en smaakvol! De tonijn en zalm zijn goed op smaak en heerlijk in combinatie met de pittige wasabi en gember. 

Om een beetje in de Oosterse sferen te blijven, kies ik voor de tonijnsteak. Deze huisgemarineerde tonijn is bereid op Oosterse wijze en wordt geserveerd met Oosterse roergebakken groenten, noodles en een ketjap- sesamsaus. Een super malse tonijnsteak! Naast de heerlijke smaak van dit gerecht is de portie ook rijkelijk, want zoals je ziet is dit een aardige steak! De saus die bij dit gerecht wordt geserveerd komt apart, waardoor je zelf bepaald hoeveel je er op doet. 

Dit is echt een tonijnsteak zoals deze hoort te zijn. Licht gebakken en nog heerlijk zacht en mals van binnen. De Oosterse touch die aan dit gerecht is gegeven past perfect. Dit is echt genieten! 

Terwijl we genieten de sfeer bij Ome Bernard en de vriendelijke service wordt ook het volgende hoofdgerecht geserveerd. Vanuit de keuken arriveert een tomahawk van varkensvlees. Een indrukwekkend bord wordt gepresenteerd. Dit is een gerecht voor de echte vleesliefhebbers. De licht gepekelde varkens tomahawk is bereid op de grill en dat proef je! Ook de groenten zijn gegrild en om het geheel af te maken wordt hier een smokey barbecue-knoflook saus bij geserveerd. Een heerlijke combinatie van een mals en stevig stuk vlees aan het bot geserveerd en een warme saus die hier uitstekend bij past. Het vlees is heel mals en het grill smaakje van de groenten maakt het af! 

Ome Bernard is van alle markten thuis en heeft ook voor de vegetariërs voldoende keuze op de menukaart. Wij proeven vandaag de MC Bernardburger. Deze vegetarische burger is gemaakt van kikkererwten en Harissa. Hierbij worden heerlijke krokante aardappelwedges geserveerd in een 'mini frietmandje', wat zorgt voor een leuke en wat speelse opmaak van het bord. We proeven ook tomatensalsa en een mayonaise van sambal. 

De burger is erg zacht van binnen en we mogen hiervoor de keuken echt complimenteren! De burger, de licht pittige mayonaise van sambal en de frisse tomatensalsa vormen een mooie combinatie tussen pittig en mild, maar ook tussen krokant en zacht. Een verrassend gerecht dat zeker de moeite waard is om eens te proeven! 

Na het voor- en hoofdgerecht zijn onze buikjes al goed gevuld. Desondanks willen we het dessert niet aan ons voorbij laten gaan en kiezen we om één van de desserts te delen. De Afsluiter “De Bossche Suikeroom’ is perfect om te delen én voor diegenen die niet zo goed kunnen kiezen. Dat kan ik me in dit geval goed voorstellen wat er bij Ome Bernard zijn er heel veel lekkernijen om uit te kiezen. 

Een heerlijke afsluiter met allerlei lekkernijen, samengesteld door de keuken! Van stroopwafelparfait met gezouten karamelsaus en huisgemaakte wafel, tot nougatine ijstaart. We proeven bovendien crème brûlée van speculaas (weer eens wat anders!) en hangop met honing. Op het dessertplankje vinden we ook een bolletje mango ijs dat een frisse touch geeft aan het geheel. De naastgelegen chocolade is heel puur en de mousse heeft zelfs kleine stukjes chocolade! We zijn blij dat we dit gerecht kunnen delen zodat we van alles een beetje kunnen proeven. 

We gaan vanavond met een zeer voldaan gevoel naar huis en besluiten snel weer eens terug te keren naar dit sfeervolle zaakje aan de Verwersstraat. Brasserie Ome Bernard is van dinsdag tot en met zondag geopend vanaf 16.30 uur voor het diner en absoluut een aanrader! 

Tags: Brasserie Ome Bernard, Verwersstraat