Foodblog: in de watten gelegd bij de 7evenden Hemel

De 7evenden Hemel is een prachtig restaurant in De Korte Putstraat waar je kunt lunchen, dineren of borrelen. Het restaurant bestaat al sinds 1991 en in 2008 heeft de huidige leiding het restaurant overgenomen. Na de overname zijn ze begonnen om het restaurant naar een nog hoger niveau te tillen, en dat gaan wij vandaag beleven!

Bij binnenkomst zijn we gelijk in de zevenden hemel

Het is 7 uur en we wandelen door de Korte Putstraat in Den Bosch. In het midden van deze gezellige, knusse straat zit restaurant de 7evenden Hemel. Buiten moeten we enkele seconden wachten totdat Hans ons vriendelijk verwelkomt. Rustig voert hij met ons een controlegesprek en legt hij de regels van het RIVM uit die betrekking hebben tot de horeca, daarna mogen we plaatsnemen. 

Bij binnenkomst zijn we gelijk in de zevenden hemel: de geur van heerlijk eten komt ons tegemoet en er heerst een ongedwongen, rustige sfeer. De personeelsleden begroeten ons vriendelijk en als we door het raam naar buiten kijken zien we gasten genieten, lachen en praten met elkaar. We kijken elkaar aan en denken hetzelfde: deze avond gaat helemaal goedkomen. We worden gelijk in de watten gelegd met een heerlijke cava uit Spanje die erg lekker is en tintelt in de mond. We zien vanaf het eerste moment dat het personeel bij de 7evenden Hemel weten wat ze doen en dat ze dat allemaal met erg veel passie doen. 


De personeelsleden van de 7evenden Hemel houden allemaal een gepaste afstand en er wordt goed schoongemaakt. Van te voren dachten we dat uiteten gaan na deze crisis erg apart en onwennig zou zijn, maar bij de 7evenden Hemel nemen ze de tijd voor je en zijn ze zo gastvrij dat het alles behalve apart en onwennig voelt. 

Er komt een mandje brood op tafel met zelfgemaakte kruidenboter, olijventapenade en olijfolie. Terwijl wij aan genieten zijn van het brood met de smeersel én de heerlijke cava vertelt Hans ons dat we vanavond verrast worden door de chef met een heerlijk menu, dat laten we ons geen twee keer zeggen! 

Het eerste gerecht komt op tafel en is gelijk al een lust voor het oog. De chef vertelt vol passie dat hij een gerecht heeft gemaakt met scampi’s, kort geschroeide tonijn met daarop pesto met pecorino, een aardappelsalade van witvis, gegrilde tomaatjes en wasabi mayonaise. We kunnen niet wachten om dit kleurrijke gerecht op te eten. Bij de eerste hap komt ook weer naar voren waarom dit restaurant de ‘7evenden Hemel’ heet. Het gerecht is smaakvol, fris en alle smaken zijn helemaal met elkaar in balans. Bij dit gerecht komt Hans aan met een wijn en vertelt ons dat wij in Spanje blijven, net als met de cava die uit Spanje kwam. Deze wijn, Rueda Verdejo Lias Fianca Tresolmes, is een wijn die 3 tot 5 maanden gerijpt is met een dagelijkse omroering. Deze wijn geeft zoals Hans zegt ‘’een vol mond gevoel’’ en is lekker zacht. 

Als wij het eerste gerecht met veel plezier hebben opgegeten komt Hans met een wijn die past bij het volgende gerecht. Hij neemt ons mee naar Frankrijk met een Grand Ardeche Louis Latour. Deze wijn is houtgerijpt en dat gebeurt 8 tot 10 maanden. Het tweede gerecht komt op tafel en het ziet er verrukkelijk uit. Op het bord liggen coquilles, kort geschroeide bundelzwam, geroosterde bloemkool, een crème van witte bonen en dit alles is afgetopt met gerookte amandelen en yuzuvinaigrette. We nemen een hap en dit gerecht is een ware smaaksensatie. De smaken passen perfect bij elkaar en de coquilles zijn heerlijk zacht. Het gerecht is in harmonie, zonde om op te eten omdat het zó lekker is. De wijnen die Hans ons bij de gerechten aanbiedt passen er perfect bij, net zoals deze Chardonnay die een heerlijke geur en een wat sterkere, lekkere smaak heeft. 

een schilderij op het bord

We raken maar niet uitgepraat over hoe lekker de eerste twee gerechten waren als Hans aankomt met een rode wijn. We gaan van Spanje en Frankrijk door naar Zuid-Italië met de Passo del Sud Appassimento. Deze wijn is gemaakt van gerijpt fruit en heeft een intense, volle smaak. 

Nadat Hans de wijn heeft ingeschonken komt het hoofdgerecht op tafel. Dit gerecht is weer erg mooi opgemaakt, we noemen het een schilderij op het bord. De chef vertelt dat er kalfsentrecote op ons bord ligt op een bedje van rendang. Er omheen liggen seizoensgroenten, een zwarte knoflookmousse, een jus van bosui en soja en een mousseline crème. Dit gerecht zit bomvol smaak en we vinden het fenomenaal lekker. Het vlees is erg mals en de rengdang geeft een heerlijke, Oosterse touch. Alle gerechten bij de 7evenden Hemel zijn uniek en met passie gemaakt. Dat zie je en proef je in elk detail van elk gerecht. Eigenlijk zouden we hier elke dag wel willen eten! 

Dan komt het dessert op tafel en we kunnen niet wachten om dit op te eten. Voor ons ligt een glutenvrije brownie met chocoladesaus, passievrucht cheesecake, gebakken ananas, witte chocolade ijs, een compote van framboos en hete peper, een crème van pistache en een crème patissière. Wat niet kan ontbreken bij dit heerlijke dessert is natuurlijk een dessertwijn. Hans komt aanlopen en neemt ons weer terug mee naar Spanje met een Jumilla Amatus Dulce Monastrell. Deze wijn is rood van kleur en heeft de heerlijke geur van bramen en kersen. Het is een heerlijke zoete wijn die perfect bij het dessert past. Het dessert is de perfecte balans van zoet en de smaken en structuren vullen elkaar perfect aan. Een echte finishing touch van alle gerechten van deze avond. 

Nadat we zijn uitgegeten bestellen we op aanrader van eigenaresse Desiree een gin-tonic met de ‘Cloud 7 gin’ van de 7evenden Hemel. De gin-tonic is droog, kruidig en erg lekker. Het is dan ook een aanrader voor de echt gin-tonic lover! Je ruikt de lavendel, je proeft de gember en de jeneverbes. Ook proef je het frisse van de citroen en de engelwortel die erin zitten. In combinatie met de Doctor Polidori Tonic is dit een heerlijk drankje, die je zeker niet wil missen als je bij de 7evenden Hemel bent. 


Het was een avond vol sfeer en overheerlijke, culinaire gerechten. Uiteten gaan in deze tijd na de crisis zou onwennig kunnen voelen maar bij de 7evenden Hemel is dit zeker niet het geval. Het enige wat ze hier willen is dat je ongedwongen kunt genieten van je avond en het eten en dat is zeker gelukt! Zin om lekker in de watten gelegd te worden en smaken te ervaren die je nog nooit eerder ervaren hebt? Ga dan naar de 7evenden Hemel, waar je je écht in de zevenden hemel bevindt.