Foodblog: persdiner bij Moeke Den Bosch

Iedereen is altijd welkom bij Moeke, op elk moment van de dag. Op zaterdag 1 augustus opende Moeke haar deuren aan de Pettelaarse Schans en daarmee is de familie van Moeke weer uitgebreid én Den Bosch een hotspot rijker! Wij werken uitgenodigd voor het persdiner om al een aantal gerechten van de kaart te komen proeven. Lees je mee?

Bij Moeke is het altijd feest


Bij binnenkomst krijgen we eerst een rondleiding door deze prachtige nieuwe zaak. We zijn al bekend met het concept van Moeke aangezien ze ook in andere steden gevestigd zijn, maar zien weer een hele andere kant. Het authentieke pand is volledig verbouwd en biedt plaats aan voor 250 gasten. Op het flink uitgebreide terras mét uitzicht op het park kunnen nog eens 150 gasten plaats nemen. 

Vandaag nemen we binnen plaats en laten ons graag verrassen. We starten de avond met een lekkere Leffe Blond van de tap, dat is namelijk altijd goed! Daarbij genieten we van Moekes Deelplank gevuld met gedroogde ham, mortadella, verschillende kazen, olijfjes en heerlijk vers brood met verschillende smeersels.

Als hoofdgerechten krijgen we Moekes botermalse biefstuk geserveerd. En zoals de naam het al zegt; deze biefstuk is botermals. Er wordt kruidenboter bij geserveerd, maar je hebt ook de keuze uit andere sauzen. De biefstuk is goed op smaak gebracht, wat een feestje! Bij de biefstuk worden Moeke's vers gemaakte dikke frieten geserveerd. 

Als dessert krijgen we "van alles wat". Het is een proeverij van verschillende nagerechten met brownie, cheesecake van witte chocolade met bosvruchtensaus, gemarineerde appel met stroopwafel ijs, slagroom en crumble. Bij Moeke is het altijd feest en dat blijkt wel weer! We hebben een uitstekende avond gehad en gaan graag nog eens terug naar Moeke Den Bosch!