Foodblog: culinair genieten bij de 7evenden Hemel
De 7evenden Hemel staat bekend als één van de leukste restaurants van de Korte Putstraat. Je kunt hier terecht voor lunch, borrel en diner. Een prachtige zaak met hele fijne bediening! Wij werden uitgenodigd om te komen proeven van de Hemelse dinerkaart.
Een goed begin van de avond wat ons betreft!
Bij binnenkomst worden we vriendelijk ontvangen door Judith. Ze hebben al een mooi tafeltje bij het raam voor ons gereserveerd waar wij dan ook graag plaatsnemen.
We starten de avond met een heerlijk drankje: Seventh Heaven. Dit welkomstdrankje bestaat uit Champagne, wodka en crème de cassis. Het leuke is dat het om een Champagne gaat van Barons de Rothschild en dat de 7evenden Hemel het enige restaurant is in Den Bosch die deze champagne schenkt. Uniek dus!
Al snel krijgen we een mandje met heerlijk vers brood en huisgemaakte smeersels. De smeersels bestaan uit huisgemaakte kruidenboter, olijventapenade en olijfolie.
Terwijl we aan het genieten zijn van ons drankje en het brood brengt Judith ons de menukaart. We zijn meteen onder de indruk van het mooie magazine waar ook de menukaart in te vinden is. Meermaals per jaar wordt er een magazine uitgebracht waar je naast de menukaart ook leuke interviews, hotspots en andere artikelen in vindt.
Op het menu is echt voor ieder wat wils te vinden: naast de keuze uit vele vlees- en visgerechten is ook de keuze voor de vegetariërs onder ons ruim! Wij besluiten om ons vanavond te laten verrassen...
Niet veel later komen twee heerlijke voorgerechten onze kant op. Als koud voorgerecht krijgen we de kalfspastrami en als warm voorgerecht de blini met coquilles.
Wat is dit lekker zeg!
De kalfspastrami is prachtig opgemaakt en alleen al een feestje om naar te kijken! De pastrami is afgetopt met cottage cheese, mierikswortelmayonaise, een crumble van zwarte olijven en gebrande honing tomaat. Naast de pastrami liggen stukjes geschroeide tonijn. Een ware smaakexplosie komt ons tegemoet wanneer we de eerste hap nemen. Wat is dít lekker zeg! De pastrami en de tonijn vullen elkaar goed aan en de toppings maken dit gerecht helemaal af.
We gaan verder met de blini met coquilles. Ook dit gerecht is weer prachtig opgemaakt! We starten met de coquille, die goed gegaard en lekker zacht en romig van smaak is. De daarbij geserveerde zoetzure sardientjes passen ontzettend goed bij de smaak van de coquilles. Verder is het afgemaakt met peterselie pesto, creme fraiche, artisjok en zalmkaviaar.
Dit is echt Hemels genieten!
Na genoten te hebben van ons eerste drankje verschijnt sommelier Hans bij ons aan tafel. Hij schenkt voor ons beide een mooie Franse witte wijn in: de Chardonnay Viognier Réserve van The Finest Grapes. De wijn is 8 maanden gerijpt op Frans nieuw eiken en dit doet de wijn erg goed.
Tijd voor het eerste hoofdgerecht. We krijgen een op de huid gebakken corvina. Een bijzondere vis die wij beide nog niet eerder geproefd hebben. Deze vis is ontzettend zacht en heerlijk op smaak gebracht. De kokos jus is een soort schuim welke perfect past bij dit gerecht met een Oosters tintje. De garnituren bestaan uit kimchi, mini paksoi, bimi en noten rijst. Heerlijk!
Bij het tweede hoofdgerecht krijgen we de Passo del Sud Appassimento. Hans vertelt ons dat deze rode wijn perfect past bij het volgende hoofdgerecht: de Grainfed Bavette. Een mooi stuk vlees dat wordt gecombineerd met babymais, baba ganoush, linzen, mousseline van aardappel, spruiten en romanesko. Het gerecht is daardoor kleurrijk en ziet er ook weer ontzettend mooi uit. Het vlees is perfect gegaard en heerlijk zacht van smaak. De jus van zoete ui maakt het gerecht af.
Na genoten te hebben van deze heerlijke hoofdgerechten is het tijd voor het dessert. Bij het dessert mogen we genieten van de Château Bellevue Monbazillac. Een friszoete wijn met de smaak van onder andere perzik, abrikoos en ananas.
Als nagerecht krijgen we het surprisedessert. Het leuke is dat we allebei een andere samenstelling krijgen, waardoor we alle nagerechten van de menukaart kunnen proeven! Chocolade sinaasappeltaart, passievruchten cheesecake, sticky vijgen-appel pudding, open perentaart en espresso sandwich... Wij zijn benieuwd!
Bij alle nagerechten proef je dat ze vers gemaakt zijn. Ze zijn heerlijk op smaak gebracht en hebben elk hun eigen verrassende smaak. De passievrucht cheesecake en de espresso sandwich zijn voor ons de uitblinkers. Ook dit is weer Hemels genieten!
Na genoten te hebben van het dessert bestellen we allebei nog een lekkere cappuccino. Judith komt bij ons aan tafel met een heleboel enorm kleurrijke bonbons van Friandies. Ze zien er zo mooi uit dat we ze het liefst allemaal proberen!
We kiezen er allebei 2 uit en gaan voor de Smokey Goodnuts, de Neon Berrie, de Asian Drip en de Monday Morning. Ben je benieuwd met welke verrassende smaakcombinaties de bonbons gevuld zijn? Je vindt ze op de website van Friandies. Wij weten in ieder geval zeker dat we nog nooit zulke bijzondere en bonbons geproefd hebben.
Wij genieten nog even na van een heerlijke avond vol met Hemels lekker eten. Wij gaan zeker eens terug naar de 7evenden Hemel, en jij?