Foodblog: Lunch bij PINTXJOS

Bon appetit! Dat konden wij zeker zeggen. Onlangs werden wij uitgenodigd door gastvrouw Jolande, eigenaresse van Pintxjos. Vandaag gaan we genieten van een lunch uit de Spaanse keuken! Pintxjos is klein, maar o zo sfeervol. Het restaurant is gesitueerd in de Ridderstraat, midden in het centrum. 

waan je even in spanje bij pintxjos

We worden hartelijk ontvangen door Jolande. We nemen plaats op de bank, met uitzicht op het winkelend publiek. Vandaag laten we ons verrassen! 


We starten met een Spaans varkenshaasje in champignonsaus, daarnaast worden gebakken Spaanse pepertjes geserveerd. De padron pepertjes zijn een klassieker. De pepers zijn perfect bereid, in goede olijfolie met een snufje grof zout. Heerlijk.


Bij Pintxjos kun je genieten van tapas en Pinchos. Er is voor ieder wat wils. In de keuken staat Carlos, een echt Spaanse chef. Naast de tapas en Pinchos maakt Carlos geweldige paella. Vis, vlees of vegetarisch, Carlos is van alle markten thuis. 

spaanse chefkok carlos maakt de beste paella!

Jolande raadt ons de pimientos rellenos de Bacalao y gambas aan. Gevulde paprika met kabeljauw en gamba. Wij zijn echte visliefhebbers, dus zeggen volmondig ja! De vis is heerlijk smeuïg, goed op smaak en mooi in balans door de geroosterde paprika. Inderdaad een echte aanrader!  

Bij Pintxjos kun je ook als vegetariër je hart ophalen! We zien Jolande verschijnen met een kleurrijk bord. Een heerlijke salade, met lekker veel knoflook en peterselie! Verser dan vers is de salade met komkommer, tomaat, framboos en avocado. 

Terwijl we genieten van onze tapas wordt een heerlijke rode sangria ingeschonken. Deze mag niet ontbreken tijdens een Spaanse lunch. We wanen ons even in Spanje, dit is genieten op een druilerige middag! 

het ontbreekt ons aan niets, heerlijke sangria


We besluiten onze lunch met een clubsandwich chorizo. Een super goed gevulde sandwich met chorizo, tomaat, ei, kaas, bacon en mayonaise. Een bekend lunchgerecht in een Spaans jasje. De klassieke chips on the side zijn aanwezig en worden vergezeld door olijven, wederom een Spaans tintje aan deze clubsandwich. 

Of er nog een plekje vrij is voor een toetje vraagt Jolande.. Dat hoef je ons geen twee keer te vragen. We zijn enorm in de watten gelegd. Chefkok Carlos serveert ons tot slot het Grand Dessert, een proeverij van verschillende huisgemaakte desserts. Dat het huisgemaakt is, is te proeven! De geur van de warme appeltaart is onweerstaanbaar. De eerste hap is heerlijk smeuïg met een licht krokante bite. Terwijl ik geniet van de appeltaart vertelt Carlos mij dat de appeltaart niet met boter, maar alleen met olie, melk en bloem wordt gemaakt. Een perfect toetje voor diegene met goede voornemens ;) !   

De crème brulee is perfect. Een krokante, dunne suikerlaag en een niet al te zoete crème. Met mijn lepel prik ik langzaam door de heerlijk krokante suikerlaag. Ook de truffel is een feestje an sich. Tot slot het taartje, zeg nou zelf.. het is een prachtplaatje! De smaken zijn intens en het voelt als kerstmis op een bordje. De witte en pure chocolade in combinatie met de frambozen zijn een klassieke en geniale combinatie. 

 
Wij hebben ontzettend genoten van onze lunch bij Pintxjos. Jolande is een geweldige gastvrouw en de sfeer bij Pintxjos is warm en fijn. De zaak is volledig in stijl in gericht, je waant je er echt even in Spanje. Een absolute aanrader wat ons betreft!