Michelin sterren voor restaurant Noble, Sense en Pollevie
Maandag 29 maart zijn de Michelin sterren voor 2021 uitgereikt. Maar liefst 113 restaurants in Nederland hebben er één of meerdere mogen ontvangen en zo ook drie restaurants in Den Bosch.
Zo heeft restaurant Noble dit jaar zijn Michelin ster mogen behouden. Noem Noble gerust een hip restaurant. Het is frisse en kleurrijke zaak. De chef weet in elk gerecht iets origineels te verwerken om het smaakreliëf wat extra's te geven. De ervaringen die chef Kats onder meer in China en Libanon heeft opgedaan, verrijken zijn keuken. De specialiteiten van restaurant Noble bevat een eendenlever met liquorice, hazelnoot en bospeen. Gelakte zwezerik met zwarte knoflook, dashi en ui, en een Kit-Kats candybar.
Ook restaurant Sense aan het Jeroen Boschplein heeft zijn Michelin ster mogen behouden.
"We zien dat als een teken van waardering, maar zelfs duizend sterren veranderen niets aan onze ambities: liefdevol koken en aandacht schenken aan onze gasten". Diep van binnen is Dennis Middeldorp een klassieke chef, maar met moderne technieken en minutieuze presentaties brengt hij zwier op het bord. De specialiteiten van restaurant Sense bevatten onder anderen gekarameliseerde bospeen met wilde roos en hazelnoot, tarbot en langoustine met kimchi, basilicum en kaviaar en een soufflé van blauwe bes en dolce chocolade.
Niet alleen een Michelin ster maar ook een Groene ster voor restaurant Pollevie! De groene ster is een nieuwe onderscheiding die dit jaar voor het eerst werd uitgereikt. Hij staat voor duurzame gastronomie. Frankrijk, Duitsland en enkele andere Europese landen gingen Nederland al voor.
Het keukenteam staat onder leiding van Martin Berkelmans en Dmitri Walraven. Vanuit gedegen vakkennis volgen zij “food trends” op de voet en geven er hun eigen creatieve draai aan. Waar in veel restaurants groente enkel dient als garnering, heeft het bij Pollevie juist een hoofdrol. Dat betekent niet dat er enkel vegetarisch gekookt wordt, ook vlees en vis komen bij Pollevie uitgebreid aan bod, zij het als gelijkwaardige partner van groente.